PItanja čitalaca

Bezbedonosne provere podnosioca zahteva za nabavku oružja

At the Range 1
263Pregleda

Poštovana redakcijo,
Redovno čitam vaše stranice gde odgovarate na pitanja čitalaca, jer često se desi da se nečiji problemi poklope s mojima. Međutim, sad sam i ja u situaciji da vam pišem s molbom za pomoć i savet. Naime, podneo sam zahtev za nabavku oružja sa svom potrebnom dokumentacijom, završenom obukom o rukovanju vatrenim oružjem, lekarskim uverenjem i dr.

Prošlo je već skoro dva meseca, a nisam dobio baš nikakav odgovor. U policiji su mi rekli da se čeka još terenska provera, pa me inetresuje šta je u pitanju. I može li to mnogo uticati na ishod, jer nisam baš u dobrim odnosima s komšijom. Milan


SAZNAJTE I… Šta je to zabranjena municija

Poštovani Milane, jedan od uslova koji važe za fizička lica, a koji se tiču nabavljanja i držanja oružja iz kategorije B – u nadležnosti je policijskih službenika koji vrše bezbednosno-operativne provere u vezi s podnosiocem zahteva u mestu prebivališta, boravišta, mestu rada… Ovim aktivnostima proverava se da li lice koje je podnelo zahtev za nabavku i držanje oružje svojim ponašanjem ukazuje na to da će predstavljati opasnost za sebe ili druge, te za javni red i mir. Provere se u praksi rade na više mesta, kao i s više lica s kojima je podnosilac zahteva u neposrednom kontaktu, kako bi se definisala njegova prava slika.

Zoran Kuzmanov, oficir policije, instruktor vatrene obuke i sudokua Streljačkog saveza Srbije

PIŠITE NAM I VI!

Ostatak pročitajte u štampanom izdanju ili pronađite u digitalnom izdanju preko web servisa novinarnica.net!

Leave a Reply