PItanja čitalaca

Legalizacija dodatne cevi bez porekla

196Pregleda

Dobar dan, pozdrav svima u redakciji! Kupio sam lovačko oružje putem oglasa od jednog mog sugrađanina. Oružje je registrovano i sve je u redu, a uz njega mi je ponuđena dodatna cev koja nema poreklo, pa me interesuje da li bih je smeo kupiti? Hvala vam unapred. (Marko, e-mail)

Poštovani Marko, svaka vrsta kupoprodaje vatrenog oružja dozvoljena je samo licima sa odgovarajućim odobrenjima i nabavnim dozvolama – sve ostalo je nedozvoljeno i podleže određenim prekršajnim i krivičnim odgovornostima. S obzirom na datum slanja vašeg pitanja, vas i ostale čitaoce ovim putem informisaću da od 1. juna pa do 1. oktobra 2017. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sprovodi legalizaciju oružja i građani u navedenom vremenskom periodu mogu bez odgovornosti da predaju ili legalizuju nelegalno oružje.

PROČITAJTE I… Lov na jelene u Nemačkoj

Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju oružje i municiju u najbližoj policijskoj upravi ili stanici, bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja, a tokom ova četiri meseca legalizacije fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za koje ne poseduju odobrenje MUP-a Srbije. Nadam se da ste ovim dobili traženi odgovor. (Zoran Kuzmanov, oficir policije, instruktor vatrene obuke i sudija Streljačkog saveza Srbije)

PIŠITE NAM I VI!

Ostatak pročitajte u štampanom izdanju ili pronađite u digitalnom izdanju preko web servisa novinarnica.net!

Leave a Reply